Sayfalar

2 Aralık 2016 Cuma

Annemin Çantası

Sara Şahinkanat'ın tüm kitaplarına ve yazım diline bayılırım. Çocuklarla birlikte okumaktan en çok keyif aldığım yazarlardan biridir. Şahinkanat'ın yazım dilinin yalınlığı ve şiirselliğinin cazibesi bir yana beni ve çocukları en çok büyüleyen bir diğer kısım Ayşe İnan Alican'ın müthiş çizgileridir. Annemin Çantası o kadar güzel anlatılmış ve resmedilmiş ki, okurken kendinizi hikayenin içinde bulmamanız mümkün değil. 

İki kardeşin anneleri ile birlikte parka doğru yola çıkmasıyla başlıyor hikaye. Kitabın kahramanı annenin omzunda asılı duran kocaman çanta. Çanta o kadar süper ki başlarına ne gelirse gelsin çantanın içinden ihtiyaç duydukları her şey çıkıyor. Hatta bir yerde denizin ortasında kalan vapura yelken bile oluyor.

Hikayenin asıl güzel ve vurucu kısmı ise yazarın aslında süper olan çantanın süper olmasının, her gün çocukları için her şeyi düşünen annelerin süper olmasında kaynaklandığını vurguladığı bölüm. Çocukların yanı sıra, okurken annelerin de kendilerini özel ve mutlu hissetmelerini sağlayacak sıcacık bir kitap. Kesinlikle kitaplığınızda bulunmalı.
Etkinlik:
Kitabı okuduktan sonra çocuğunuzla birlikte dışarı çıktığınızda sizin başınıza neler gelebileceği, çantanızda neler olması gerektiği ile ilgili, onun hayal dünyasını sınırlamadan sohbet edebilir daha sonra büyük bir postere bu çantanın ve içinde olmasını istediklerinizin resmini yaparak ister kitabın içinde saklayabilir, isterseniz odasının duvarına sarak kitabı her okuduğunuzda eklemeler yapabilirsiniz.

 

Kitabın Teması: Anne çocuk ilişkisi,
Yaş grubu: 3-6 yaş
Yazan: Sara Şahinkanat
Resimleyen: Ayşe İnan Alican

Yapı Kredi Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder