Sayfalar

3 Ocak 2015 Cumartesi

Evde Oyun Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Oyun hamuru çocukların gelişiminde önemli bir paya sahiptir. Özellikle küçük kas gelişimlerine ve hayal dünyalarının gelişmesine katkı sağlar. Çocukların bir buçuk, iki yaşından itibaren oynayabileceği bir malzemedir.Ancak erken yaştaki çocuklarda oyun hamurunu ağzına götürme eğilimi vardır. Bu nedenle evde hazırlanan oyun hamurları daha sağlıklıdır. Kapalı kapta ve buzdolabında sakladığınız takdirde uzun süre kullanabilirsiniz.

Oyun Hamuru için;


Malzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
1/2 bardak tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı krem tartar
istediğiniz renkte gıda boyası

- krem tartar pastacılıkta kullanılan ucuz bir malzemedir. Aktarlarda kolayca bulabilirsiniz. 
- gıda boyasını ise ben toz kullanıyordum. Çay kaşığının ucu ile çok az eklemeniz yeterli olacaktır. Önce suya eklerseniz daha rahat karışacaktır. 

Tencerenin içine önce sıvı yağı, sonra unu ve tuzu, son olarakta içine gıda boyasını eklediğimiz suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. iyi karışmış olan malzemeleri kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.  Hamur katılaşmaya başladığında ve kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde tezgahın üzerine yada yağlı kağıda koyarak beş dk soğumasını bekliyoruz ve sonra elimizle istediğimiz kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Sıcakken yoğurmaya kalktığınızda elinizi yakabilir.


Bir kez yaptığınızda yapımının ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Oyun hamurunu evde hazırlamanın en güzel yanı bu süreci çocuğunuzla birlikte yapabilecek olmanız. Kendi hazırladığı hamurla oynamak emin olun onun için çok daha keyifli olacaktır. Ayrıca sizinde içiniz çok daha rahat olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder